Hallo,

Afgelopen zondag stonden zowat alle belgische triatleten aan de start op het BK OD in Mechelen. Het beloofde dus een volledig andere wedstrijd te zijn dan gewoonlijk. Ze zon was gelukkig van de partij. Het was dus aangenaam maar zeker niet te hevig warm.
Met een grote groep dames gingen we rond 14h in het water. Mijn start was heel goed en tot bijna aan de 1e boei was ik mee met de 1e groep. Natuurlijk kon in dat tempo niet volgen en kwam ik in een grote groep terecht waar ik rustig in de voeten kon zwemmen. Halverwege de 1500m moesten we even het water uit en terug in. Leuk voor de supporters maar niet ideaal voor mijn zwemritme. Maargoed ik bleef in het groepje. Even dacht ik om hiervan weg te zwemmen maar dit had toch niets uitgehaald. Alleen op de fiets tegen een groep zou ik toch niets kunnen doen dus zou het op hetzelfde neerkomen.
Op de fiets lag het tempo hoger dan anders. We waren ook met meer. Aanvankelijk waren we maar met 4 maar we konden nog een stuk of 4 atletes inhalen. Op bepaalde stukken werkte weg echt heel goed samen en draaiden we mooi rond. Maar naar het einde toe begonnen er enkele af te haken. Tot grote frustratie natuurlijk want zo kon het groepje na ons (met zeer goede loopsters) toch nog een beetje dichter komen. Ik probeerde nog weg te geraken maar dan konden de andere plots terug wel rijden. 
Ik wisselde heel goed en was al 1e weg uit de wisselzone. Dit kon ik een goede km volhouden en dan ging het licht uit. Een voor een kwamen ze terug. Uiteindelijk werd ik 10e voor het BK elite en 4e belofte. 
Mijn doelstelling was top 10 maar hoe lager hoe liever natuurlijk. Nu, had iemand mij dit gezegd in april had ik die zot verklaard. Dus al bij al kan ik tevreden zijn. Vorig jaar heb ik zo goed als niets gedaan, dit jaar met een volledig nieuwe lijn opnieuw begonnen zonder doelstellingen. Dan denk ik dat ik hiermee tevreden moet zijn. Maargoed je wilt altijd beter he.
We weten dus waaraan te werken deze winter. En ik kijk er al vast naar uit. 
Zondag 30 september start ik nog samen met Karolien Weuts (die heel goed was zondag!!!) en juniore Delphine Couckuyt op het BK ploegenduatlon.

Gr, Louise

 
Hallo,
Half augustus was een belangrijke periode. 3 wedstrijden + 4 herexamens! De trainingen verliepen goed en ik was goed op tijd begonnen met studeren. Ik was er dus klaar voor.
Op 15 augustus was het in Izegem te doen. Georganiseerd door mijn huidige club EFC-ITC en een van de grootste van België. Het was zonder wetsuit te doen. Voor mij een voordeel ten opzichte van mijn concurrentie. Ik had een vrij goed zwemnummer en kwam uit het water samen met Joke Coysman, Charlene Ottevaere en Marieke Blomme. Na de wissel zat ik kort bij Joke maar het fietsen is haar sterke punt en daar kon ik dus niet bijgeraken. Dan heb goed samen gewerkt met joke gedurende 1 ronde. In het begin van de 2e ronde kwamen we dan bij Linde Herreman en op 15km van het einde kwamen Leen Vandendaele, Karolien Weuts en Marieke Blomme nog aansluiten. We waren dus met 6. Even later moest Linde afhaken en we kwamen dus met 5 de wisselzone instormen voor de 4e plaats. Ik had een goede wissel en kwam als 1e van mijn groepje uit de wissel. Karolien kwam al snel over mij gehuppeld en het was mij al duidelijk dat ze nog potten zou breken. Even later kwam ook Leen voorbij. Ik liep dus op een 6e plaats. Op de brug kruiste we de andere dus ik zal steeds charlene, ze bleef ongeveer op dezelfde hoogte achter mij maar ik voelde toch steeds haar hete adem. Ik had zeker geen loopbenen vandaag! In de laatste ronde zag ik dat ik misschien nog een plaatsje goed kon maken en dat lukte ook op ongeveer 1km van de finish. Maar helaas kwam een snelle loopster mij in de laatste 200m nog voorbij gestoven en ik had geen antwoord op haar versnelling. Ik werd dus 6e en 2e belofte. Karolien bevestigde mijn gevoel en werd heel knap 3e! Leen werd 4e. Helaas kon ik dus niet zorgen voor een EFC-ITC rijtje. Ik was wel tevreden over mijn wedstrijd. De plaats vond ik wat jammer, net geen top 5. 
4dagen later was het dan in Ieper te doen. Een bloedhete dag!! Ik had wel het gevoel dat ik goed gerecupereerd was. In de start was ik goed mee en al snel vormde ik een treintje met Sophie Degroote en Joke Coysman. Na 1000m kwam ik dan op een 10sec van Sophie uit het water. Niet top gevoel maar ook niet slecht. In het fietsen voelde ik al dat mijn benen volledig plat waren. Bergaf reed ik met moeite aan 20km/h. Na controle van banden en remmen werd duidelijk dat het wel degelijk aan mij lag en niet aan mijn fiets. Ik had gewoon een rotdag en volledig platte benen. Ik vond het dan maar beter om te stoppen en mijzelf niet te forceren met het oog op Viersel. Einde wedstrijd dus.
Ondertussen had ik al 1herexamen gedaan. De maandag en dinsdag na Ieper had ik nog een herexamen en dan nog de vrijdag. Een heel drukke week dus. Maar de zondag stond ik aan de start in Viersel met wraak gevoelens. Helaas was het maar 850m zwemmen!! Slecht voor mij dus. Ook hier was het een non-wetsuit zwemnummer. Ondanks het slechte regenachtige weer. Ik zwom samen met Veerle Leeten, Joke Coysman en Lieve Paulus-Capaert. Daar was ik tevreden over. Als 2e begon ik te fietsen na Joke. Maar aangezien het zo kort zwemmen was had ik dus niet echt een grote voorsprong op de sterkere fietsers. Ze kwamen dus heel snel terug. Heel deprimerend. Ik denk dat ik als 10e ben binnen gekomen na het fietsen. Het lopen ging opnieuw totaal niet en ik kon nog een paar atleten ophalen maar vuur was al lang uit. Alweer ontgoocheld dus. Ik merk echt dat ik nog power mis ten opzichte van de oudere dames. We weten dus wat te doen deze winter.
Voorbije week heb ik veel gerust. Blijkbaar hebben de herexamens hun sporen na gelaten. Maar we gaan nu in 1 rechte lijn naar het BK Mechelen op 16 september. Hopelijk ben ik tegen dat goed uitgerust en kan ik knallen.
Lowie heeft ook dezelfde 3 wedstrijden meegedaan. In Izegem heeft hij last gehad van geblokkeerd middenrif en kon dus niet op niveau presteren. Na een bezoek aan de kine had hij een TOP wedstrijd in Ieper met een 9e plaats!!! In Viersel voelde hij een beetje de vermoeidheid maar werd hij alsnog heel sterk 16e! Hij staat er dus terug na zijn erasmus ervaring!!
Gr,
 
Hey,

Van woensdag 1augustus tot zondag 5 augustus heb ik even mijn bureau wat verlaten om een midweekje op vakantie te gaan met Lowie. Deze campeer-vakantie was gelinkt aan de sprint triatlon van Eupen. Deze vond plaats op zaterdag om 17h en stond gepland als trainingswedstrijd.
De woensdag deden we nog een mooie duurrit. We zijn tot het hoogste punt van België geklommen en daarna via Duitsland terug naar de camping. De laatste 20km heeft Lowie dan als brommer gefunctioneerd en hebben we mooi snelheid gemaakt.
Donderdag deden we dan een zware tempo training in het bos waar we werden opgehouden door een hert. De vrijdag deden we het rustig aan en hebben we enkel het parcours verkennend. Het was een mooi glooiend parcours die niet echt gevaarlijk was. Ik wist dat ik een slechte daler ben maar op dit parcours dacht ik dat het wel nog moest lukken.
De wedstrijd dan. De afstand was niet echt een sprint en speelde wat in mijn nadeel. 500m zwemmen-22km fietsen en 7km lopen. Het zwemmen verliep vlot en ik kon vrij gemakkelijk met de kopgroep meedraaien. Op de fiets mocht er niet gestayerd worden.  We begonnen met een stevige klim waar ik samen met 2 andere dames naar boven reed. Het fietsen ging naar mijn gevoel wel redelijk goed maar toch zag ik de andere dames weg vliegen tijdens de afdaling. Continu zei ik tegen mijzelf 'blijven duwen, niet remmen' ik deed dit ook maar toch reden ze van mij weg. Frustrerend!!!! Ik ging als 3e dame de wisselzone uit voor de 7km lopen. Dit was echt een lijdensweg. Het was een heel zwaar parcours. Van km 2 tot 5 ging het continu bergop. Halverwege het lopen kwam er dan een sterke loopster over mij. Zij liep zich nog naar een 2e plaats! Op 200m kwam er dan nog een dame over mij met een versnelling waar ik geen antwoord op had. Ik werd dus 5e en 2e belofte (3e belg).
Al bij al denk ik dat de vorm wel aan beteren is. Ik stond totaal niet fris aan de start. Ik verlang wel nog eens achter een echte topdag waar ik vinnig, agressief en snel ben. Hopelijk komt die er snel.
Momenteel sta ik voor een drukke en stressvole periode. De triatlon van Izegem en Ieper volgen elkaar snel op en daarbij komen dan mijn 4 herexamens. Daarna is er de triatlon van Viersel. 
 
Hey,

Afgelopen zondag deed ik mee aan de 1e triatlon  van Vlaanderen in Oudenaarde. Over het resultaat kan ik maar 1 iets zeggen, teleurstellend! Ik had er veel meer van verwacht! De week na Kortrijk ben ik wat ziek geweest maar ik was daar dacht ik goed van hersteld. De laatste trainingen voor Oudenaarde verliepen terug vrij vlot. Ik dacht dat het dus terug goed zat, niet dus. Het heeft de hele dag geregend waardoor het ZEER selectief parcours er erg gevaarlijk bij lag!

De start verliep wel goed. Ik legde mij een beetje buiten het grote geweld om zo de wasmachine te vermijden. Dit was blijkbaar de goede keuze want ik kon vrij vertrekken en zo onmiddellijk opschuiven naar de juiste voeten. Aan de eerste boei lag ik in de voeten van Joke Coysman. Dit was de plaats waar ik wilde liggen. In het laatste stuk kwam er een man wat drummen waardoor ik Joke haar voeten wat verloor. Ik bleef wel op gelijke afstand van haar, zo'n 2 meter... Ongeveer samen sprongen we op de fiets. In de 1e beklimming bleef ik ook op gelijke afstand, ik had zelf het gevoel dat ik een beetje dichter kwam. Maar helaas gaat het altijd naar beneden wanneer het op naar boven gaat. Het regende onophoudelijk, hierdoor had ik nog meer schrik en heel erg koud. Vanaf dan had ik echt een rot gevoel. Ik had niets van kracht, nog energie. Tot kilometer 15 kon ik mijn 2 plaats behouden maar vanaf dan kwamen de vrouwen aanstormen. Niets in mijn lijf die in staat was op te volgen! Mentaal was dit echt heel zwaar! Ik wist dat ik niet op mijn niveau bezig was. Stoppen speelde in mijn hoofd, maar ik hoopte nog op een goed loopnummer...
Helaas, de eerste kilometer ging goed maar vanaf dan begon de onderkoeling mij terug parten te spelen. Hoeveel energie ik ook opnam, het ging allemaal verloren om mijn lichaam op te warmen...
Zeer ontgoocheld kwam ik als 6e over de streep. Zelden heb ik het Belgisch weer en de Vlaamse Ardennen zo gehaat! Dit is natuurlijk een mentale opdoffer maar ooit zal ik hier sterker van komen. Ik had natuurlijk liever op een andere manier mijn 1e seizoenshelft afgesloten.

Deze week staat vooral in teken van het fietsen. Volgende week heb ik dan een rust week. Ondertussen heb ik terug de boeken erbij genomen. 17 augustus beginnen mijn herexamens. Leuk is anders maar goed, het hoort er ook bij.
De volgende wedstrijd is 4 augustus in Eupen die in het t
 
Hey,
Zondag 1 juli was het de triatlon van Kortrijk. Dit was voor mij een soort thuiswedstrijd. Ik heb tot mijn 19jaar in Kortrijk gewoond. Er waren ook heel wat supporters aanwezig.
De ochtend van de wedstrijd ben ik ziek wakker geworden. Overal pijn, keelpijn, verstopte neus, maaglast... Ik was echter wel van plan om te starten!

De start was al heel vroeg om 10h15!! Mijn start was redelijk maar niet super. Maar al snel voelde ik dat ik niet het ritme en de kracht had die ik normaal had. Ik voelde mij echt ziek!! Het leek eindeloos! Al bij al heb ik nog redelijk gezwommen maar ik miste nipt het groepje waarmee ik uit het water zou kunnen komen... Ik had wel een goede wissel.
Op de fiets vonden Charlene Ottevaere en ikzelf elkaar. We konden al heel snel 2 dames bijhalen en meteen moesten zij lossen. Op het einde van de 1e ronde (van de 3) kwam Leen Vandendaele bij ons aansluiten. Zij fietst heel sterk dus we wisten dat we haar wiel niet mochten lossen! Na nog geen 500m had de scheidsrechter het echter op ons gemunt! Zowel Charlene's als mijn nummer zat omgekeerd. Hij kon het niet lezen. Ik draaide mijn nummer om maar dit was niet voldoende. We kregen allebei een gele kaart en moesten onze nummer draaien!! Leen was natuurlijk dan gaan vliegen. Jammer maar zij kan daar niets aan doen. 
In de 2e ronde kwamen dan Karolien Weuts en Amber Bilion aansluiten. Samen werkten we dan het fietsen af. 
Ik had opnieuw een hele goede wissel! Na de wissel kwamen Karolien en Charlene over mij. Ik moest even op adem komen en moest een klein gaatje laten. Dit is ongeveer gelijk gebleven maar dicht kreeg ik het niet. In de laatste ronde kwam Lieselot Bossuyt nog sterk opzetten waardoor ik nog heel hard hebben moeten doorgeven. Het parcours was echt heel zwaar en doordat ik wat ziek was kreeg ik heel weinig lucht binnen.
Al bij al ben ik wel tevreden met mijn 7e plaats. Ik denk dat er rekening houdend met de tegenslagen (ziek, gele kaart) niets meer in zat. Maar ik denk wel dat ik beter kan!

Maandag en dinsdag heb ik heel de dag in de zetel uitgeziekt! Vandaag (woensdag) zal ik de training hervatten. Zondag 15juli is er dan de triatlon van Oudenaarde. Ik kijk er alvast naar uit. Het zal een heel zware wedstrijd worden met een fietsparcours vergelijkbaar met de ronde van vlaanderen!!

Zaterdag doet Lowie zijn eerste kwart triatlon van dit seizoen. Ik ga hem natuurlijk gaan aanmoedigen! Een maand na zijn erasmus zal het natuurlijk nog een beetje onwennig zijn maar hij heeft er zeker zin in en dat is het belangrijkste!
 
Foto
Hallo,

Zaterdag stond de alom bekende triatlon van Brugge op het programma. Tijdens het studeren was dit een mooie afwisseling. En deze is zeer goed afgelopen! Smorgens heb ik nog kunnen studeren maar rond de middag was de concentratie volledig weg. Er stond een strakke wind maar gelukkig was er wel een mooi zonnetje.

Om 17h20 ging ik samen met de dames en heren PRO van start. Mijn start was niet echt krachtig waardoor ik waarschijnlijk wel wat tijd verloor. Halverwege kwam ik volledig in mijn goede ritme en zo kon ik nog plaatsen goedmaken. Op 1min30 van Jolien Lewyllie kwam ik ongeveer samen met Joke Coysman aan wal. 
Het 1e deel langs de vaart hadden we de wind op kop. Ik vond verrassend snel een goed ritme. Het ging beter dan in Geel. Na het keerpunt hadden we dan wind mee. MAAR we moesten nog links opdraaien waardoor we wind in de zijkant hadden. Daar heb ik wel heel veel schrik gehad! Na 45km kwam ik dan als 3e dame de wisselzone binnen. Hier was ik eerlijk gezegd wel een beetje van geschrokken. Aangezien ik voel dat ik in het fietsen toch nog kracht en ervaring tekort kom tegen over de andere dames die ouder zijn en meer ervaren op deze afstand.

Toen ik mijn loopschoenen wilde aandoen merkte ik dat mijn linker steunzool dubbel zit. Na 3 maal opnieuw te proberen zat hij eindelijk goed. Veel tijd verloren dus in de wissel!

Het lopen verliep goed maar zeker niet top. Ik heb echt wel afgezien en het was toch wel warmer dan ik dacht... Gelukkig heb ik wel mijn 3e plaats kunnen houden! 

Ik had dit zeker niet verwacht. Het is nog maar mijn 2e echte kwart en dan onmiddellijk podium in Brugge die toch wel een grote wedstrijd is...

Na de wedstrijd moest ik nog naar de dopingcontrole. Helaas kon ik niet onmiddellijk plassen waardoor ik daar heel lang heb gezeten... Daarna ben ik nog met mijn ouders en Lowie iets gaan eten en dan snel huiswaarts. 

Morgen (dinsdag) heb ik mijn laatste examen. Daarna leg ik even mijn boeken ver weg!

Lowie heeft trouwens ook meegedaan in Brugge. Hij deed de zwemloop van 1km zwemmen en 10km lopen. Helaas hebben steken in het middenrif hem wat gestoord. Maar 2 weken na zijn erasmus avontuur is hij toch al mooi aan het terugkomen.

De volgende wedstrijden zullen terug een drie-luik zijn. 3 weekends op rij: Kortrijk-Vilvoorde-Oudenaarde. 

Gr, Louise

 
Hallo,

Gisteren stond de sprint triathlon in Brasschaat op het programma. Dit was eigenlijk gepland als een trainingswedstrijd met het oog op de triathlon van Brugge.
De trainingen vooral waren goed verlopen. Alleen mankeerde ik misschien een fris gevoel. Wat op zich niet zo erg is voor een trainingswedstrijd. Vorige weekend was het namelijk eindelijk de trouw van mijn broer. Dit was heel zwaar en laat/vroeg geweest. Zaterdag avond/nacht is Lowie dan definitief thuis  gekomen van Finland. Dus veel slaap hadden we toen ook niet gehad. 
Op zondag morgen trok ik dan met Lowie door de regen richting Brasschaat. Tot 30min voor de start heeft het geregend. Ik had dus al behoorlijk koud. Maar het water was 19° dus eigenlijk verlangde ik om in het 'warme' water te springen. Om 13h10 klonk het startschot. Ik kon direct weg zwemmen van de groep. Het gevoel was wel behoorlijk maar niet top. Ik vod het vooral jammer dat ik niemand rond mij had. Ik heb dan maar wat visjes gespot. Met ongeveer 1min30 voorsprong kwam ik aan wal. Op de fiets voelde ik al dat dit waarschijnlijk alweer mijn slechtste deel zou worden. Ik mankeer vooral nog kracht denk ik. Ook had ik weer last van de duizeligheid zoals in Geel. Rond 15km kwam een meisje dan bij mij aansluiten. Zij fietste echt wel hard en ik heb mij echt wel dubbel moeten plooien om haar te kunnen volgen. Dit had zij ook wel door en dus probeerde ze regelmatig weg te rijden. Gelukkig is het mij steeds gelukt om bij haar te blijven maar het was wel zwaar! In de laatste bocht verloor ik door mijn 'super bochtenwerk' haar wiel. Het andere meisje ging dus met ongeveer 5-10sec voorsprong de wisselzone in. Ik heb dan zo snel mogelijk gewisseld en heb haar daar al voorbij gestoken. In het lopen ben ik dan eigenlijk nooit meer bedreigd geweest. Ik heb nog ongeveer 1min30 kunnen weglopen. Het was mooi en aangenaam lopen in het park.
Mijn eerste overwinning van het seizoen is binnen. dit doet veel plezier en geeft wel zelfvertrouwen. Er is echter zeker nog werk aan de winkel en dan vooral in het fietsen. Binnen 2weken zou ik graag knallen in Brugge. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!
Nu zijn het nog even examens maar de trainingen zijn een zeer goede ontspanning waar ik telkens weer naar uit
 
Hallo,
Gisteren stond mijn 1e kwart op het programma. Nuja niet helemaal mijn eerste, maar we mijn eerste van mijn "2e carriere". 2 jaar geleden deed ik al eens een kwart triathlon.  Aangezien ik vorige jaar volledig uit was voelde het gisteren echte als een debuut aan.
Het was lang en eenzaam rijden. Het was moederdag dus papa bleef thuis om vrouw, moeder en schoonmoeder te verwennen. Dus ik vertrok alleen richting Geel. 
Eens aangekomen kon ik het deelnemers veld goed bekijken. het zou een zware wedstrijd zijn. Maar ook een wedstrijd op hoog niveau. Leuk voor de vele toeschouwers dus!
De start van de wedstrijd lag zo'n 3km verder weg en dan moesten we nog eens 1,5km wandelen om het water in te kunnen. Dit was 15,5°. Goed te doen eigenlijk van de koude. 
Om 14h30 werd het startschot gegeven. Ik was goed vertrokken en heb nooit klappen gekregen of moeten geven. Jolien Lewyllie was zoals verwacht meteen gaan vliegen. Daarachter vormde zich een groepje waar ik verrassend goed mee kon. Soms ging het zelf een beetje te traag maar ik wilde mij ook niet geen opblazen. 1500m is niet te onderschatten en aangezien ik nog geen ervaring had wist ik niet goed hoe ik het moest inschatten. Ik kwam samen met Lieve Paulus Capaert als 2e uit het water. Toen maakte ik voor mijzelf al uit dat mijn wedstrijd goed was.
Het fietsen gooide echter wel roet in het eten. Continu had ik een duizelig gevoel. Ik dacht op bepaalde momenten echt dat ik van mijn fiets zou vallen. Ik probeerde genoeg te drinken en op de geplande tijdstippen een gelletje te nemen. Maar het ging gewoon totaal voor geen meter. Een voor een werd ik ingehaald en nergens kon ik mee. Dat is dan het nadeel van vroeg uit het water te komen. Veel kan je zelf niet meer inhalen, alleen maar ingehaald worden... Ik was doodgelukkig dat het fiets onderdeel er op zat. Hier is duidelijk nog werk aan de winkel!!
Het lopen dan. Ik kon in de eerste kilometers al meteen 3 dames inhalen. Dit voelde goed en gaf mij vertrouwen. Ik had echter wel last van braakneigingen. Rond km 6 heb ik dan uiteindelijk een beetje kunnen overgeven. Het luchtte aan de ene kant wel op maar niet 100%. 
Ik eindigde als 11e elite en 3e belofte. Achteraf gezien kon ik bij de belofte zeker geen plaats beter doen. Maar met een goede fietsbeurt moet een top 10 plaats er zeker inzitten.
Na de aankomst konden we dan nog genieten van een prachtige wedstrijd bij de mannen. EFC ITC deed het super!! Hannes Cool werd heel verdient 5e. Maar het moment was toch toen trainer Ward Vandecapelle met een grote glimlach als 7e aankwam. Super prestatie en zeker verdient! 
Nu ga ik de batterijtjes terug een beetje opladen. Want na 3 zware wedstrijd weekends zal dit zeker deugd doen. Nog minder als 2 weken en dan trouwt mijn broer, maar vooral dan komt Lowie ook naar huis om samen te feesten! De week nadien start ik dan in de sprintriathlon van Brasschaat en 2 weken daarna is het de triathlon van Brugge!
Gr, Louise
 
Hallo,

Het 2e wedstrijd weekend zit er al weer op. Deze keer stond het clubkampioenschap op het programma. Een leuke traditie bij EFC-ITC. Op zaterdag voormiddag moesten we 500m zwemmen in het openlucht zwembad van Izegem. Het water voelde nog kouder aan als in Doornik!! Dat resulteerde ook in een slechte zwemtijd! De eerste 100m gingen nog redelijk maar vanaf dan kreeg ik met moeite mij armen nog in beweging. 
Zondag om 15h30 was er dan de 20km tijdrit en 5km lopen. Er waren veel supporters aanwezig en de sfeer was goed. Het weer viel al bij al ook goed mee dus iedereen tevreden. Ward mocht door zijn sterke zwem beurt als eerste man vertrekken. Door mijn teleurstellende zwemtijd moest ik al meteen Delphine, het eerste meisje, proberen bij te halen. Na ongeveer 1 ronde (van de 6) lukte mij dit ook. Daarna heb ik geprobeerd van vrij continu te fietsen en mij vooral niet op te blazen. Het was natuurlijk wel aangenaam dat ik de tijdritfiets van Lowie kon gebruiken. Ik kwam als 1e de wisselzone binnen. Maar ik wist dat het heel moeilijk zou zijn om Karolien achter mij te houden. Ze kwam dan ook snel bij mij aansluiten. Heel even probeerde ik mee te gaan maar ze liep gewoon te sterk. Ik heb dan geprobeerd om nog een goed tempo te lopen dat ik hopelijk 10km kan volhouden. Dit gaf mij vooral vertrouwen voor volgende week. Dan staat de 1e kwart op het programma in Geel. Dit zal eveneens een Non Drafting zijn dus zal ik opnieuw Lowie zijn machine kunnen gebruiken.
Al bij al ben ik vrij tevreden over mijn seizoenstart. Ik denk dat ik al blij mag zijn met waar ik nu sta nadat ik vorig jaar zo goed als geen triathlon meer heb gedaan. 
Foto's staan eveneens online

Gr, Louise
 
Hey,

Eindelijk is het wedstrijd seizoen op gang geschoten. Zondag 29 april stond het BK sprint op het programma. Maar doordat het water maar 11,5°C had mochten we niet zwemmen. Het werd dus de gevreesde duatlon... Niet echt mijn favoriet vooral omdat ik op dit moment het minst zeker was van mijn lopen. Heb er dan maar een doorgedreven training van gemaakt. 
Dinsdag 1mei was het dan D-Day voor EFC-ITC. Het BK ploegentriathlon. Doordat het zaterdag een mooie dag was is het water verbazingwekkend opgewarmd tot 13,5°C! Zwemmen dus. Om 14h16 ging ik samen met Delphine Couckuyt, Sien Roose, Leen Vanden Daelen en Karolien Weuts in het koude water. Het eerste moment was toch wel even naar adem happen. Mijn taak in het zwemmen was om de eerste 200m er een stevig tempo op te leggen en daarna mij laten uitzakken om Leen en Karolien bij te staan en eventueel te duwen. Ik was echter een beetje te enthousiast en ben te snel gestart waardoor mijn teamgenoten een beetje moesten lossen... Maar goed ik heb mij dan een beetje ingehouden. Normaal moest ik tot aan de 1e boei kop doen. Dat deed ik ook maar de boei kwam precies maar niet dichter. In tegendeel ik had het gevoel dat ze precies weg ging... Achteraf hoorden we dan ook dat deze was los gekomen en dat we zeker 100m hebben om gezwommen. JAMMER. 
Tijdens het fietsen moest Sien en Delphine alles geven wat ze konden want zij moesten niet lopen. Ze deden dat ook echt heel goed!!! We hebben goed rondgedraaid maar ik heb mij wel een beetje afzijdig gehouden omdat ik wist dat ik het nog zwaar kon krijgen in het lopen. Gelukkig zaten we met zo'n goede fietsers in het team!
Het lopen dan, waar ik voor had gevreesd. Karolien nam meteen een stevig tempo aan. Maar ik kon toch volgen. Alhoewel ik waarschijnlijk wel veel meer afzag dan haar! De laatste km was echt dood gaan. Maar dat is net het mooie aan een ploegentriathlon, je brengt elkaar tot een veel hoger niveau. Aan de meet was ik dan ook volledig leeg.
We kregen dan te horen dat we 2e waren en waren daar heel gelukkig mee! Een klein beetje een dubbel gevoel want we vroegen ons af of we misschien konden gewonnen hebben zonder het boei-incident...
Net voor de prijsuitreiking hoorden we dan dat we plots 3e waren. Er was blijkbaar een fout opgetreden bij de tijdopname van Atriac waardoor zij geen correcte klassering kregen. Ze kregen dus terecht een correctie. We werden dan 3e op 1 seconde. Maar daarna heeft EFC-ITC een klacht ingediend omdat wij tevens recht hadden op een tijdscorrectie wegens de verdwaalde boei. Dit resulteerde in een gedeelde 2e plaats samen met Atriac na SMO-Specialized.
We zijn hier dan ook heel blij mee! Op naar volgend jaar!

Ook de andere ploegen van EFC-ITC hebben allemaal een topprestatie gegeven!! De 1e ploeg van de mannen werd heel knap 9e!

Nu volgen nog 2 wedstrijd weekends. Zaterdag en zondag staat het clubkampioenschap op het programma en dan volgende week de 1/4 van Geel. Dan is een 1 weekend niets te doen en dan is het al het weekend van 26 mei! Ik kijk heel fel uit naar dat weekend want dan trouwt mijn broer EN komt Lowie voor een weekendje naar huis om samen met ons te vieren!!!

Gr, Louise