Hey,

Vorige stond was er het Belgisch kampioenschap kwart afstand. Dit ging door in het mooie park van Brasschaat. Samen met Lowie en coach maarten ging ik mooi op tijd richting brasschaat. De spanning was al serieus aanwezig. Mijn ouders zouden na komen. Het zonnetje stak uit dus het moest een mooie dag worden!
Om 15h ging ik met een 60 tal andere dames van start. Ik lag helemaal links. Een goede keuze want ik had van niemand last en was onmiddellijk vrij. Een 400 tal meter kon ik met de kopgroep mee zwemmen maar dit was boven mijn niveau. Ik nestelde mij tot 200m voor het einde in het achtervolgende groepje. De laatste 200m zwom ik nog weg van dat groepje. Zo kwam ik na een goede zwembeurt met een 5 tal secondes voorsprong op dat groepje uit het water. Ik vond niet direct mijn fiets waardoor ik wat tijd verloor. De eerste ronde kon ik aanpikken bij hardrijdsters Alexandra Tondeur en Karolien Geerts, samen met Heidi Verramme en Francoise Theatre. Maar dit tempo kon ik niet volgen. De volgende ronde reed ik samen met Verramme en Theatre. Maar ik wist dat het niet snel genoeg ging om de snelle loopsters af te houden. Mijn vermoeden klopte. Er kwam een groepje aanpikken met trainingsmaatje Karolien Weuts en dichtste concurrente voor de titel bij e U23, Heleen Adams. Ik moest me dus rustig houden in de laatste ronde omdat ik wist dat Heleen hard kan lopen! Karolien knapte veel werk op aan kop, ik wilde haar graag helpen maar moest denken aan mijn loopproef... Moeilijk dilemma dus :)
Ik kwam goed voorraan in de wissel en probeerde snel te starten. Maar al onmiddellijk voelde ik dat mijn heup en knie er geen zin in hadden... het parcours was vrij ofroad dus elke steen of tak bracht je uit balans, wat pijnlijk was... Na een slechte loopproef werd ik uiteindelijk 9e en 2 U23. Op zich was mijn doel wel bereikt (top 10 en podium U23) maar achteraf gezien denk ik dat ik beter kon... Maar er komen nog wedstrijden. 
Karolien werd sterk 5e na ander trainingspartner Jolien Lewyllie. Heleen Adams won bij de U23. Lowie moest jammer genoeg opgeven wegens problemen aan het middenrif... Gelukkig is deze week de oorzaak hiervan gevonden en kan hij nu terug voluit trainen voor zijn volgende doel!
Deze week heb ik enkel gezwommen om mijn heup en knie te sparen. Afwachten wat het wordt zondag in de kwart triathlon van Kortrijk. Dit is een hele mooie race en ik kijk er naar uit!
Na de wedstrijd vertrekken we naar de Pyreneeën waar we hopelijk mooie trainingen kunnen afwerken. Lowie start daar volgende week met onze franse ploeg (ook Wouter Timmerman gaat van start)
Groetjes!