Hey,

Van woensdag 1augustus tot zondag 5 augustus heb ik even mijn bureau wat verlaten om een midweekje op vakantie te gaan met Lowie. Deze campeer-vakantie was gelinkt aan de sprint triatlon van Eupen. Deze vond plaats op zaterdag om 17h en stond gepland als trainingswedstrijd.
De woensdag deden we nog een mooie duurrit. We zijn tot het hoogste punt van België geklommen en daarna via Duitsland terug naar de camping. De laatste 20km heeft Lowie dan als brommer gefunctioneerd en hebben we mooi snelheid gemaakt.
Donderdag deden we dan een zware tempo training in het bos waar we werden opgehouden door een hert. De vrijdag deden we het rustig aan en hebben we enkel het parcours verkennend. Het was een mooi glooiend parcours die niet echt gevaarlijk was. Ik wist dat ik een slechte daler ben maar op dit parcours dacht ik dat het wel nog moest lukken.
De wedstrijd dan. De afstand was niet echt een sprint en speelde wat in mijn nadeel. 500m zwemmen-22km fietsen en 7km lopen. Het zwemmen verliep vlot en ik kon vrij gemakkelijk met de kopgroep meedraaien. Op de fiets mocht er niet gestayerd worden.  We begonnen met een stevige klim waar ik samen met 2 andere dames naar boven reed. Het fietsen ging naar mijn gevoel wel redelijk goed maar toch zag ik de andere dames weg vliegen tijdens de afdaling. Continu zei ik tegen mijzelf 'blijven duwen, niet remmen' ik deed dit ook maar toch reden ze van mij weg. Frustrerend!!!! Ik ging als 3e dame de wisselzone uit voor de 7km lopen. Dit was echt een lijdensweg. Het was een heel zwaar parcours. Van km 2 tot 5 ging het continu bergop. Halverwege het lopen kwam er dan een sterke loopster over mij. Zij liep zich nog naar een 2e plaats! Op 200m kwam er dan nog een dame over mij met een versnelling waar ik geen antwoord op had. Ik werd dus 5e en 2e belofte (3e belg).
Al bij al denk ik dat de vorm wel aan beteren is. Ik stond totaal niet fris aan de start. Ik verlang wel nog eens achter een echte topdag waar ik vinnig, agressief en snel ben. Hopelijk komt die er snel.
Momenteel sta ik voor een drukke en stressvole periode. De triatlon van Izegem en Ieper volgen elkaar snel op en daarbij komen dan mijn 4 herexamens. Daarna is er de triatlon van Viersel.