Foto
Hallo,

Zaterdag stond de alom bekende triatlon van Brugge op het programma. Tijdens het studeren was dit een mooie afwisseling. En deze is zeer goed afgelopen! Smorgens heb ik nog kunnen studeren maar rond de middag was de concentratie volledig weg. Er stond een strakke wind maar gelukkig was er wel een mooi zonnetje.

Om 17h20 ging ik samen met de dames en heren PRO van start. Mijn start was niet echt krachtig waardoor ik waarschijnlijk wel wat tijd verloor. Halverwege kwam ik volledig in mijn goede ritme en zo kon ik nog plaatsen goedmaken. Op 1min30 van Jolien Lewyllie kwam ik ongeveer samen met Joke Coysman aan wal. 
Het 1e deel langs de vaart hadden we de wind op kop. Ik vond verrassend snel een goed ritme. Het ging beter dan in Geel. Na het keerpunt hadden we dan wind mee. MAAR we moesten nog links opdraaien waardoor we wind in de zijkant hadden. Daar heb ik wel heel veel schrik gehad! Na 45km kwam ik dan als 3e dame de wisselzone binnen. Hier was ik eerlijk gezegd wel een beetje van geschrokken. Aangezien ik voel dat ik in het fietsen toch nog kracht en ervaring tekort kom tegen over de andere dames die ouder zijn en meer ervaren op deze afstand.

Toen ik mijn loopschoenen wilde aandoen merkte ik dat mijn linker steunzool dubbel zit. Na 3 maal opnieuw te proberen zat hij eindelijk goed. Veel tijd verloren dus in de wissel!

Het lopen verliep goed maar zeker niet top. Ik heb echt wel afgezien en het was toch wel warmer dan ik dacht... Gelukkig heb ik wel mijn 3e plaats kunnen houden! 

Ik had dit zeker niet verwacht. Het is nog maar mijn 2e echte kwart en dan onmiddellijk podium in Brugge die toch wel een grote wedstrijd is...

Na de wedstrijd moest ik nog naar de dopingcontrole. Helaas kon ik niet onmiddellijk plassen waardoor ik daar heel lang heb gezeten... Daarna ben ik nog met mijn ouders en Lowie iets gaan eten en dan snel huiswaarts. 

Morgen (dinsdag) heb ik mijn laatste examen. Daarna leg ik even mijn boeken ver weg!

Lowie heeft trouwens ook meegedaan in Brugge. Hij deed de zwemloop van 1km zwemmen en 10km lopen. Helaas hebben steken in het middenrif hem wat gestoord. Maar 2 weken na zijn erasmus avontuur is hij toch al mooi aan het terugkomen.

De volgende wedstrijden zullen terug een drie-luik zijn. 3 weekends op rij: Kortrijk-Vilvoorde-Oudenaarde. 

Gr, Louise

 
Hallo,

Gisteren stond de sprint triathlon in Brasschaat op het programma. Dit was eigenlijk gepland als een trainingswedstrijd met het oog op de triathlon van Brugge.
De trainingen vooral waren goed verlopen. Alleen mankeerde ik misschien een fris gevoel. Wat op zich niet zo erg is voor een trainingswedstrijd. Vorige weekend was het namelijk eindelijk de trouw van mijn broer. Dit was heel zwaar en laat/vroeg geweest. Zaterdag avond/nacht is Lowie dan definitief thuis  gekomen van Finland. Dus veel slaap hadden we toen ook niet gehad. 
Op zondag morgen trok ik dan met Lowie door de regen richting Brasschaat. Tot 30min voor de start heeft het geregend. Ik had dus al behoorlijk koud. Maar het water was 19° dus eigenlijk verlangde ik om in het 'warme' water te springen. Om 13h10 klonk het startschot. Ik kon direct weg zwemmen van de groep. Het gevoel was wel behoorlijk maar niet top. Ik vod het vooral jammer dat ik niemand rond mij had. Ik heb dan maar wat visjes gespot. Met ongeveer 1min30 voorsprong kwam ik aan wal. Op de fiets voelde ik al dat dit waarschijnlijk alweer mijn slechtste deel zou worden. Ik mankeer vooral nog kracht denk ik. Ook had ik weer last van de duizeligheid zoals in Geel. Rond 15km kwam een meisje dan bij mij aansluiten. Zij fietste echt wel hard en ik heb mij echt wel dubbel moeten plooien om haar te kunnen volgen. Dit had zij ook wel door en dus probeerde ze regelmatig weg te rijden. Gelukkig is het mij steeds gelukt om bij haar te blijven maar het was wel zwaar! In de laatste bocht verloor ik door mijn 'super bochtenwerk' haar wiel. Het andere meisje ging dus met ongeveer 5-10sec voorsprong de wisselzone in. Ik heb dan zo snel mogelijk gewisseld en heb haar daar al voorbij gestoken. In het lopen ben ik dan eigenlijk nooit meer bedreigd geweest. Ik heb nog ongeveer 1min30 kunnen weglopen. Het was mooi en aangenaam lopen in het park.
Mijn eerste overwinning van het seizoen is binnen. dit doet veel plezier en geeft wel zelfvertrouwen. Er is echter zeker nog werk aan de winkel en dan vooral in het fietsen. Binnen 2weken zou ik graag knallen in Brugge. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!
Nu zijn het nog even examens maar de trainingen zijn een zeer goede ontspanning waar ik telkens weer naar uit