Hallo,

Afgelopen zondag stonden zowat alle belgische triatleten aan de start op het BK OD in Mechelen. Het beloofde dus een volledig andere wedstrijd te zijn dan gewoonlijk. Ze zon was gelukkig van de partij. Het was dus aangenaam maar zeker niet te hevig warm.
Met een grote groep dames gingen we rond 14h in het water. Mijn start was heel goed en tot bijna aan de 1e boei was ik mee met de 1e groep. Natuurlijk kon in dat tempo niet volgen en kwam ik in een grote groep terecht waar ik rustig in de voeten kon zwemmen. Halverwege de 1500m moesten we even het water uit en terug in. Leuk voor de supporters maar niet ideaal voor mijn zwemritme. Maargoed ik bleef in het groepje. Even dacht ik om hiervan weg te zwemmen maar dit had toch niets uitgehaald. Alleen op de fiets tegen een groep zou ik toch niets kunnen doen dus zou het op hetzelfde neerkomen.
Op de fiets lag het tempo hoger dan anders. We waren ook met meer. Aanvankelijk waren we maar met 4 maar we konden nog een stuk of 4 atletes inhalen. Op bepaalde stukken werkte weg echt heel goed samen en draaiden we mooi rond. Maar naar het einde toe begonnen er enkele af te haken. Tot grote frustratie natuurlijk want zo kon het groepje na ons (met zeer goede loopsters) toch nog een beetje dichter komen. Ik probeerde nog weg te geraken maar dan konden de andere plots terug wel rijden. 
Ik wisselde heel goed en was al 1e weg uit de wisselzone. Dit kon ik een goede km volhouden en dan ging het licht uit. Een voor een kwamen ze terug. Uiteindelijk werd ik 10e voor het BK elite en 4e belofte. 
Mijn doelstelling was top 10 maar hoe lager hoe liever natuurlijk. Nu, had iemand mij dit gezegd in april had ik die zot verklaard. Dus al bij al kan ik tevreden zijn. Vorig jaar heb ik zo goed als niets gedaan, dit jaar met een volledig nieuwe lijn opnieuw begonnen zonder doelstellingen. Dan denk ik dat ik hiermee tevreden moet zijn. Maargoed je wilt altijd beter he.
We weten dus waaraan te werken deze winter. En ik kijk er al vast naar uit. 
Zondag 30 september start ik nog samen met Karolien Weuts (die heel goed was zondag!!!) en juniore Delphine Couckuyt op het BK ploegenduatlon.

Gr, Louise

 
Hallo,
Half augustus was een belangrijke periode. 3 wedstrijden + 4 herexamens! De trainingen verliepen goed en ik was goed op tijd begonnen met studeren. Ik was er dus klaar voor.
Op 15 augustus was het in Izegem te doen. Georganiseerd door mijn huidige club EFC-ITC en een van de grootste van België. Het was zonder wetsuit te doen. Voor mij een voordeel ten opzichte van mijn concurrentie. Ik had een vrij goed zwemnummer en kwam uit het water samen met Joke Coysman, Charlene Ottevaere en Marieke Blomme. Na de wissel zat ik kort bij Joke maar het fietsen is haar sterke punt en daar kon ik dus niet bijgeraken. Dan heb goed samen gewerkt met joke gedurende 1 ronde. In het begin van de 2e ronde kwamen we dan bij Linde Herreman en op 15km van het einde kwamen Leen Vandendaele, Karolien Weuts en Marieke Blomme nog aansluiten. We waren dus met 6. Even later moest Linde afhaken en we kwamen dus met 5 de wisselzone instormen voor de 4e plaats. Ik had een goede wissel en kwam als 1e van mijn groepje uit de wissel. Karolien kwam al snel over mij gehuppeld en het was mij al duidelijk dat ze nog potten zou breken. Even later kwam ook Leen voorbij. Ik liep dus op een 6e plaats. Op de brug kruiste we de andere dus ik zal steeds charlene, ze bleef ongeveer op dezelfde hoogte achter mij maar ik voelde toch steeds haar hete adem. Ik had zeker geen loopbenen vandaag! In de laatste ronde zag ik dat ik misschien nog een plaatsje goed kon maken en dat lukte ook op ongeveer 1km van de finish. Maar helaas kwam een snelle loopster mij in de laatste 200m nog voorbij gestoven en ik had geen antwoord op haar versnelling. Ik werd dus 6e en 2e belofte. Karolien bevestigde mijn gevoel en werd heel knap 3e! Leen werd 4e. Helaas kon ik dus niet zorgen voor een EFC-ITC rijtje. Ik was wel tevreden over mijn wedstrijd. De plaats vond ik wat jammer, net geen top 5. 
4dagen later was het dan in Ieper te doen. Een bloedhete dag!! Ik had wel het gevoel dat ik goed gerecupereerd was. In de start was ik goed mee en al snel vormde ik een treintje met Sophie Degroote en Joke Coysman. Na 1000m kwam ik dan op een 10sec van Sophie uit het water. Niet top gevoel maar ook niet slecht. In het fietsen voelde ik al dat mijn benen volledig plat waren. Bergaf reed ik met moeite aan 20km/h. Na controle van banden en remmen werd duidelijk dat het wel degelijk aan mij lag en niet aan mijn fiets. Ik had gewoon een rotdag en volledig platte benen. Ik vond het dan maar beter om te stoppen en mijzelf niet te forceren met het oog op Viersel. Einde wedstrijd dus.
Ondertussen had ik al 1herexamen gedaan. De maandag en dinsdag na Ieper had ik nog een herexamen en dan nog de vrijdag. Een heel drukke week dus. Maar de zondag stond ik aan de start in Viersel met wraak gevoelens. Helaas was het maar 850m zwemmen!! Slecht voor mij dus. Ook hier was het een non-wetsuit zwemnummer. Ondanks het slechte regenachtige weer. Ik zwom samen met Veerle Leeten, Joke Coysman en Lieve Paulus-Capaert. Daar was ik tevreden over. Als 2e begon ik te fietsen na Joke. Maar aangezien het zo kort zwemmen was had ik dus niet echt een grote voorsprong op de sterkere fietsers. Ze kwamen dus heel snel terug. Heel deprimerend. Ik denk dat ik als 10e ben binnen gekomen na het fietsen. Het lopen ging opnieuw totaal niet en ik kon nog een paar atleten ophalen maar vuur was al lang uit. Alweer ontgoocheld dus. Ik merk echt dat ik nog power mis ten opzichte van de oudere dames. We weten dus wat te doen deze winter.
Voorbije week heb ik veel gerust. Blijkbaar hebben de herexamens hun sporen na gelaten. Maar we gaan nu in 1 rechte lijn naar het BK Mechelen op 16 september. Hopelijk ben ik tegen dat goed uitgerust en kan ik knallen.
Lowie heeft ook dezelfde 3 wedstrijden meegedaan. In Izegem heeft hij last gehad van geblokkeerd middenrif en kon dus niet op niveau presteren. Na een bezoek aan de kine had hij een TOP wedstrijd in Ieper met een 9e plaats!!! In Viersel voelde hij een beetje de vermoeidheid maar werd hij alsnog heel sterk 16e! Hij staat er dus terug na zijn erasmus ervaring!!
Gr,