Hey,

De lessen zijn terug begonnen in school en het trainen gaat door. Ik heb niet zo heel veel les dus lukt de combinatie wel goed. Deze week ben ik wel een beetje ziek geweest, griep. Gelukkig ben ik gespaard gebleven van de echte zware versie. Ik heb 1 dag niet kunnen trainen en dan 1dag rustig terug opgebouwd. Maar nu zijn we terug volle bak bezig!
Lowie is deze nacht vertrokken naar Finland. Dit weekend stond dus vooral in het teken van leuke momenten samen. Buiten een fietsrit hebben we vooral veel samen genoten en zijn valies gemaakt. Hij zal nu voor 3 maand stage doen in Finland. Wat zeker een enorme ervaring zal zijn! Je kan hem volgen op http://lowiedewitte.weebly.com/.

Ikzelf heb binnen 2 weken ook stage in een grootkeuken gedurende 3 weken. Ik kijk daar wel naar uit. Daarna is het al paasvakantie en kan ik terug naar Lowie!!!

Het seizoen mag nu wel snel beginnen komen zodat ik wat meer nuttige verslagjes kan plaatsen :)

Gr,
Louise
 
Hallo,

De lesvrije week loopt helaas op zijn einde en morgen beginnen te lessen opnieuw. Ik zal dus alles terug goed moeten plannen om rond te komen. Tijdens de 2 weken vakantie kon ik wat relaxed omgaan met mijn tijd, ik kon kiezen wanneer ik wat ging doen. Ik heb echter niet stil gezeten. Het werd dringend tijd dat mijn fiets nog eens deftig in beweging kwam. Nu, meer dan eens een kort ritje buiten heeft hij niet kunnen doen. De rollen werden de vaste ondergrond voor mijn fiets. Leuk is anders, maar het voordeel is wel dat hij niet vuil werd. Hopelijk wordt het snel beter weer dat we terug buiten kunnen fietsen en dat eindelijk de 1e club training kan doorgaan!

Wat wel doorging was de intraclubloop. Dit is een leuk initiatief vanuit ITC waarbij er 3 manches zijn. Telkens is er een soort cross wedstrijd in het sterrenbos te Roeselare waar we 8,5km lopen. De tijden worden opgenomen en op het einde word een klassement opgemaakt. Ik vind dit echt een leuk initiatief voor de groepssfeer en zeker ook goed voor een stevige prikkel.

2 weken geleden deed ik voor de 1e maal mee. Het was wel al de 2e manche maar door examens kon ik de 1e niet meedoen. Lowie had zich voorgenomen om bij mij te blijven. Hij was zelf door examens, stage en eindwerk niet echt goed getraind en zag het dus meer als een doorgedreven training. Zo had ik een beetje een 'haas'. We moesten in totaal 4 rondes lopen. Door de vele regen lag het parcours zeer vettig en lastig. Ik werd uiteindelijk 2e dame na Karolien Weuts in een tijd  van 34min. Echt tevreden was ik daar niet mee. Maar ik heb nog eventjes tijd tot aan het wedstrijd seizoen.
Gisteren was er dan de 3e manche. Nu lag het parcours er volledig besneeuwd bij en was het veel kouder! Zeker even lastige omstandigheden dus als vorige keer. Deze keer moest ik het zonder mijn 'haas' Lowie doen aangezien hij op stage zit en het weekend moest werken. Al heel snel na de start voelde ik mijn benen volledig bevriezen en kreeg ik last van mijn ademhaling. Geen leuk gevoel om zo te lopen en dus alweer geen voldaan gevoel bij aankomst. Ik had wel dezelfde tijd gelopen dus gelukkig ga ik er niet op achteruit (ook niet vooruit maar stilstaan is toch steeds beter dan achteruit gaan).

Het lopen is dus niet meer sterke punt op dit moment wat soms wel eens frustrerend kan zijn. Zwemmen gaan deze tijd wel goed en ik amuseer mij volop in het water. 
Komt er nu op aan om mijn zwakke punt proberen weg te werken en mijn (naar mijn gevoel) goede punt te verbeteren. Ook zal ik nog wat op wedstrijdgewicht moeten komen.

In de paasvakantie staan er 2 verplaatsingen gepland. De 1e week ga ik op bezoek bij Lowie in Finland die daar op stage zal zitten voor 3 maand. Daar zal ik normaal gezien wel kunnen trainen maar dan vooral op zwemmen en lopen. En de week nadien gaan we met ITC naar Mallorca op trainingsstage. Ik hoop daar samen de trainer en clubgenoten de laatste hand te leggen aan de voorbereiding. En dan kan het seizoen eindelijk beginnen!!! Dat het maar snel daar is. Ik kijk er naar uit.

Gr. Louise!
 
Hallo,

Nogmaals welkom op mijn website. 
Sinds september is er heel wat veranderd. Vanaf nu zal ik niet meer onder de bekende NLT kleuren sporten maar ik zal nu EFC ITC vertegenwoordigen. Deze overstap heeft verschillende redenen. Ik had nooit echt erover gedacht om te veranderen van club tot EFC ITC met het aanbod kwam. Dit bracht mij aan het denken. Waarom niet eens een nieuwe wending geven aan mijn "triatlon carrière" ?? Al sinds mijn 7e jaar ben ik lid van van NLT dus emotioneel was het zeker geen makkelijk keuze. Maar goed na veel wikken en wegen en goed overleg met mijn dichte omgeving hebben we het er toch op gewaagt. Dus vanaf zit ik ook bij mijn vriend Lowie in de club, wat het soms organisatorisch wel makkelijker kan maken.

Deze verandering was voor mij ook een motivatie – boost. Ik ben gaan beseffen dat ik echt wel  graag terug een wedstrijd seizoen wil gaan doen. Aangezien ik vorig jaar de samenwerking met mijn broer door omstandigheden even stop had gezet zat ik dus voorlopig nog zonder trainer. Simon, mijn broer had helaas geen tijd meer om mij persoonlijk te begeleiden. De zoektocht kon dus verder gaan. Ik trainde al sinds september bij de Universitaire ploeg en zo kwam ik terecht bij Ward Vandecapelle (eveneens EFC ITC). Sinds December train ik nu onder hem en het zijn heel leuke trainingen! Ik verlang al naar het seizoen.

Maar eerst waren het examens. Heel de maand januari stonden te trainingen dus op een iets lager pitje. Het was vooral de bedoeling om de 3 disciplines te onderhouden. Leuk is anders maar goed. Sinds deze week zijn de trainingen weer volledig hervat. De wedstrijdplanning is opgemaakt en volgende week doen we waarschijnlijk lactaattesten.

Ik zal komend seizoen geen GP meer doen. Deze brachten iets te veel stress met zich mee en dit wil ik nu graag zo veel mogelijk vermeiden. Ik concentreer mij dus enkel nog op België.

Dit waren de grootste nieuwtjes van de voorbije periode. Ik zal proberen regelmatig iets nieuws te posten

 Gr, Louise

 
Welkom op mijn gloednieuwe website. Via deze weg hoop ik jullie op de hoogte te houden over mijn triatlon ervaringen. 
Veel plezier!
Gr, Louise